De finale van de Champions League

Het is enorm spannend om te kijken wat er in de Champions League gaat gebeuren. Vanwege de corona pandemie is er een unieke opzet voor de finale van het toernooi. De laatste wedstrijden zullen worden afgewerkt in Lissabon. In plaats van twee wedstrijden per ronde, zoals normaal gesproken het geval is, zal er maar een wedstrijd gespeeld worden. Dit kan een aardig andere draai aan het toernooi gaan geven met misschien wel een verrassende uitkomst. De volgende editie van de Champions League zal overigens pas in oktober beginnen, omdat alles is uitgelopen doordat het voetbal in zijn geheel enkele maanden stil heeft gelegen.

De loting

Omdat er een aantal achtste finalerondes al helemaal waren afgewerkt en een aantal niet, is al bekend wat er in het vervolg van het toernooi gaat gebeuren qua wedstrijden. Zo zal een van de teams die al wel in de kwartfinale stond de finale gaan spelen. Dit zijn Paris Saint Germain, Atletico Madrid, RB Leipzig en verrassing Atalanta Bergamo. Dat een van deze ploegen de finale gaat halen is sowieso al vrij verrassend, want dat is ze de laatste jaren niet gelukt. De andere kant van het schema lijkt echter stukken sterker met Bayern Munchen, Manchester City, FC Barcelona en Olympique Lyon. Enorm spannend dus!

Favorieten

Wanneer je niets wilt missen kun je altijd via Livestreaming met Unibet alle wedstrijden op de voet volgen. Wie er gaat winnen is natuurlijk gissen. Maar ploegen als Bayern Munchen en Manchester City lijken vooralsnog de beste papieren te hebben. Ook Paris Saint Germain heeft goede papieren. De laatste jaren laten de Parijzenaren het echter standaard afweten in de beslissende fase van het toernooi, dus we gaan zien of het dit keer anders zal gaan. Ploegen als Atletico Madrid zijn bovendien altijd gevaarlijke outsiders die zomaar wel eens zullen kunnen gaan verrassen,